Семинар „Танго и граници“ с Harry Gerth

Танго – начин за изследване на несъзнаваните елементи и процеси

Работно ателие по транзакционен анализ София, 27-28 октомври 2018 г.

„Тангото, двама души, свързани в своята уникалност, се движат близо един до друг, мислят, чувстват, преживяват.“

Водещ

Хари Герт PTSTA (O), Холандия

Време на провеждане

27.10.2018 г. 9.30-17.00 ч., регистрация от 9.15 ч.

28.10.2018 г. 9.30-17.00

Участниците, присъствали на цялото ателие ще получат европейски валиден сертификат за обучение в ТА.

Място на провеждането

Ще бъде съобщено една седмица преди началото на ателието.

Кратък анонс на съдържанието

В това двудневно ателие ще се запознаем с несъзнателните елементи и процеси в групи (семейство, екип, организация и т.н.). Ще разглеждаме важни елементи от груповия анализ, наречен BART, който е съкращение за границите, авторитета, ролята и задачата; всичко това са ключови елементи, определящи културата на системата. Ще използваме понятията от транзакционния анализ в комбинация с танца като метафора. Това е ефективна комбинация и ще ви даде възможност да развиете рефлексивен подход и осъзнатост по темата, която може да бъде свързана с всички области на ТА (психотерапия, организации, консултиране, образование).

Танцът като метафора

Вие ще използвате танца като метафора, за да проучите собственото си осъзнаване. Първо ще бъдете запознати с понятието „кинесфера“ и чрез проучването й ще развиете усещането за това къде завършва вашия свят и къде започва светът на другите. Чрез тангото ще можете да изследвате ефектите и влиянието на близкия, физически контакт с другия и какво означава това за границите, авторитета, ролята и задачата. И освен това ще се забавлявате!

В резултат на взаимодействие и рефлективна дискусия вие ще придобиете по-дълбоко разбиране как се проявява всичко това на телесно ниво. Това, което се случва между вас и партньора ви, е част от тук-и-сега общуването, но се определя и от това кой сте вие, както и от опита, който ви е оформил. Вие сте поканени да проучите преживяванията и да ги очертаете в термините на ТА.

За водещия

Хари Герт е PTSTA в полето на организациите. Ръководи собствения си институт по транзакционен анализ в центъра на Холандия, който от години се занимава със специализации, семинари, лекции, уебинари, супервизия и др. Хари подкрепя обучаемите по пътя им към международна квалификация. Той е делегат на EATA за Холандия, и в EATA е председател на Европейския комитет за връзки (ECC). Той има повече от 35 години опит като мениджър, консултант и треньор в правителствения и частния сектор. Той е квалифициран учител по бални и латино танци и е бил успешен професионален състезател в Холандия и в чужбина.

За кого е ателието?

За психолози, работещи с двойки, семейства, в училище или полето на организациите, за коучи, психотерапевти и студенти. Препоръчителни са базисни знания по ТА (курс 101).

Минимален брой участници: 12

Такси, условия за заплащане и банкови данни

280 лв. при заплащане по банков път до 19.10.2017 г.

При заплащане след тази дата и на място цената е 320 лв.

Местата за ателиетата са ограничени. Вашето място се смята за заето след заплащане на таксата.

Политика на „Метаморфозия” : след 12.09.2017 г.и при проведено обучение таксите на се възстановяват.

За заплащане по банков път:

Прокредит банк- София

Титуляр: Метаморфозия ООД

IBAN: BG63PRCB92301036116012

BIC: PRCBBGS

Записване чрез онлайн формуляр https://goo.gl/forms/3l05hzZfzx3BJkF82