Въведение в транзакционния анализ – online обучение (официален сертификационен курс 101)

Кога? 4-5 юни 2022 г.,

от 9.30 до 13.00 и от 14.00 до 16.30 ч. всеки от обучителните дни, чрез платформата ZOOM.

(Ще предоставя линк за участие на записалите се по-късно.)

Водещ: Елена Николова, сертифициран транзакционен аналитик в областта на психотерапията.

Елена работи в областта на консултирането и психотерапията от 2001 г. Преминала е през различни школи. През 2011 г. открива транзакционния анализ, когато започва да организира курсове по транзакционен анализ в България с европейски преподаватели. Преминала е четири годишна следдипломна квалификация по ТА  и се е сертифицирала на международно ниво като транзакционен аналитик. Тя е инициатор и учредител на Българската асоциация по транзакционен анализ. Има богат клиничен опит с ТА.

Супервайзор: Беатрис Годлювич, транзкционен аналитик и супервайзор в областта н а консултирането, психотерапевт и семеен медиатор.

Беатрис познава добре българската публика, тя e провеждала в София различни ателиета („Консултиране на родители“, „Лъжата през погледа на транзакционния анализ“, „Колелото на промяната“ и др. ), както и е водеща на дългосрочната четиригодишна програма за професионално обучение в транзакционния анализ. Преподавател с дълъг опит  в клиничната практика и преподаването, Беатрис ще супервизира това обучение.

Обучението  отговаря на стандартите на Европейската асоциация по транзакционен анализ и завършва с европейски  сертификат. Сертификатът дава право на продължаващо задълбочено обучение в транзакционния анализ в целия свят.

Обучението се провежда на български език.

Кратка информация за Транзакционния анализ (ТА) : създател на ТА е Ерик Бърн, който идва от полето на психоанализата. ТА става много популярен с неговата книга „Игрите, които хората играят“, излязла от печат през 1964 г., която за кратко време се превръща в бестселър. ТА печели публиката и клиентите с лесния си език, хуманистичните си принципи и клиничната си ефективност. Днес ТА работи в 4 области на приложение: психотерапия, консултиране, коучинг и образование.

Повече за  транзакционния анализ може да прочетете  на https://www.metamorfozia.com/psiholog-uslugi/tranzaktsionen-analiz/

За кого? Обучението е за всички, които искат да се запознаят с метода и да тестват интереса си към него. Много полезно за психолози, които искат да надградят образованието си и да започнат продължаващо обучение в транзакционния анализ.

Цени и заплащане:

Ранно записване до 16.5.2022 включително – 270 лв., за  студенти – 250 лв.

Редовна цена от 17 май до 1 юни: 290 лв.

След 1 юни: 320 лв.

Таксата се заплаща по банков път.

Банкова сметка:

Прокредит банк- София
Титуляр: Метаморфозия ООД
IBAN: BG63PRCB92301036116012
BIC: PRCBBGS

Основание за заплащане: онлайн курс 101

Ако желаете да ползвате отстъпка, моля изпратете копие за заверен семестър от студентската книжка на имейл metamorfozia@gmail.com.

Вашето място се смята за заето след заплащане на  таксата.

В цената са включени материали за обучението.

Минимален брой участници: 10

При отказ от страна на участник, „Метаморфозия” не се ангажира с възстановяване на такси при условие, че обучението е проведено.

Моля, попълнете Вашата заявка за участие онлайн: https://forms.gle/vi99boD6QGHEDUc4A

Примерна програма

  1. Какво представлява транзакционният анализ (ТА), философски принципи и приложение
  2.  Как работим в ТА – договорите
  3. Как функционираме и от какво сме изградени – его състоянията
  4. Как общуваме – транзакциите
  5. Теория на потребностите – основните „жажди“ и знаците на признание
  6. Нашите емоции – как трупаме бонус точки и какво представляват паразитните чувства
  7. Психологически игри – какво представляват, анализ,  драматичният триъгълник на психологическите игри и ролите в него, примери
  8.  Житейските позиции
  9. Колелото на нашия живот или жизненият сценарий
  10. Целта на терапията – автономността и разбирането на ТА за нея