СЕКС, СЕКСУАЛНОСТ И ПСИХОТЕРАПИЯ

Работно ателие с Барбара Зупанчич (PTSTA – P) от Словения
на 28 -30 септември 2018 г.

Място на обучението: София,ул Гладстон № 8

Време на провеждане

28.09.2018 г. 9.30-17.00 ч., регистрация от 9.15 ч.
29.09.2018 г. 9.30-17.00
30.09.2017 г. 9.30-12.00 ч.

Участниците, присъствали на цялото ателие ще получат европейски валиден сертификат за обучение в ТА.

Кратък анонс на съдържанието

Сексуалността е важна част от живота ни, но твърде често остава пренебрегната, ограничена или залята с емоции като вина, срам, тревога и страх. Сексуалността е свързана не само с нашата биология, но до голяма степен е формирана от собствения ни вътрешен свят и от обществото, в което живеем. За терапевтите, съветниците, социалните работници, възпитателите и здравните работници е особено важно, че те първо мислят, проучват и говорят за своята гледна точка за сексуалността. Тяхното собствено сексуално самосъзнание е ключът към откриването на тази сфера за допълнително проучване и с клиентите им.

В рамките на ателието ние ще обединим теорията с голям брой себерефлексивни упражнения, работа в малки групи, гледане на видеа и изучаване на някои примери. Ако участниците желаят да работят индивидуално пред цялата група, тогава можем да поработим малко и по модела живот-работа (терапия или наблюдение).

По време на уъркшопа ще обхванем следните теми:

– сексуално развитие,
– социо-културни, исторически и семейни фактори при формирането на сексуалните ценности в поведението,
– разнообразието от сексуални поведения в различните начини на живот,
– сексуална и репродуктивна анатомия,
– здравни / медицински фактори, които могат да повлияят на сексуалността (напр. заболяване, инвалидност, ментално здраве, наркотици, бременност, контрацепция, безплодия, раждане, стареене, трансмисивни заболявания, травма, наранявания, по-нездравословни сексуални практики),
– разнообразни сексуални практики от оптимални до проблематични (напр. липса на полово сношение, проблеми с ерекцията, пенетрация, болезнени сексуални отношения, трудности при достигането на оргазми),
– сексуална злоупотреба,
– социални медии и сексуалност,
– развитие на способности за усъвършенстване на сексуалните практики,
– личната гледна точка на терапевта относно сексуалността и нейното влияние върху терапевтичния процес,
– развиване на комуникативни умения за разговор с клиента на тема секс,
– откриване на положителните източници в секса и сексуалността.

Методи: лекция, теоретично съдържание, работа в голяма и в малки групи, разглеждане на клинични случаи, упражнения…

За кого е ателието: студенти, психолози, психотерапевти, с минимум базисни познания в ТА.

Език на провеждане: английски, с превод на български език.

Какво казва за себе си Барбара Зупанчич

„Основното ми образование е педагогика и социология. Изучавала съм транзакционен анализ в IPSA Institute в Любляна, Словения, а сега съм PTSTA (P). Работила съм в различни области на социалните грижи в миналото (зависими от наркотици, домашно насилие, младежи в криза) и имам своя собствена практика. Работя с юноши, отделни възрастни клиенти и двойки. Основният ми интерес е работа с травма, особено с детска травма (специализирала съм използване на EMDR и съм завършила обучение по психотерапия за деца и младежи), и с екзистенциална тревожност. За мен е удоволствие да съм гостуващ обучител в Хърватия, Великобритания, Сърбия и Черна гора. В допълнение, съм супервайзор на училищни съветници, съветници и доброволци от неправителствени организации и се дипломирам като интегративен супепвайзайр. Член на Европейската асоциация по транзакционни анализи EATA (до скоро словенски делегат и член на Комисията за сертифициране (COC)) и Европейската интердисциплинарна асоциация за терапия с деца и младежи EIATCYP (служител по етика). Радвам се на живота си със семейството и приятелите си.

Аз не съм сексуален психотерапевт (все още ☺), аз съм сертифициран транзакционен аналитик. Имам богати познания в сферата на сексуалността, придобити при основното ми образование по Социология на културата и от предишната ми работа в системата на социалните грижи. Моите клиенти от последното десетилетие на работа в частната ми практика ме научиха как да говоря за секса, сексуалността, желанията и страстите, за това какви са техните и моите лимити и какъв вид етични въпроси засягаме, когато тази тема е в терапевтичния кабинет. И сега съм напълно наясно, че и сексуалността е част от нашата връзка и че няма нищо лошо в това да сме различни и толкова еднакви в същото време.”

Сайтът на Барбара е http://www.psihoterapevt.si/.

Цена и условия за заплащане:

280 лв. при заплащане по банков път до 12.09.2017 г.
При заплащане след тази дата и на място цената е 320 лв.
Местата за ателиетата са ограничени. Вашето място се смята за заето след заплащане на таксата.
Политика на „Метаморфозия” : след 12.09.2017 г.и при проведено обучение таксите на се възстановяват.

За заплащане по банков път:

Прокредит банк – София
Титуляр: Метаморфозия ООД
IBAN: BG63PRCB92301036116012
BIC: PRCBBGS

Записване чрез онлайн формуляр https://goo.gl/forms/mqAzn4ch2UCr4Zj32