СЕМИНАР НА ФРАНС БРЕКАР, АВТОР НА „ГОЛЯМА КНИГА ЗА ТРАНЗАКЦИОННИЯ АНАЛИЗ“

СОФИЯ 9-10 ОКТОМВРИ 2022 Г. , УЛ. „УИЛЯМ ГЛАДСТОН“ №8,

10.00 – 18.00 ч.

АДАПТАЦИЯ И РЕЗИЛИАНС

Представяне на семинара:

От здравословна адаптация до резилианса (устойчивостта) – има различни начини да преминем и да се изправим пред трудностите и изпитанията, които могат да се срещнат от детството и  през целия живот.

По време на този семинар ще видим разликата между приемливото за нашата психика адаптиране и свръхадаптирането, което често е отрицание на нашите желания и нашата личност. За да направим това, ще проследим как от ранното развитие, детето се учи да се доверява или, напротив, да очаква всичко от човека, който се грижи за него. Ако адаптирането е качество, което ни позволява да преминем през трудностите, като намерим собствен начин да се справим с тях, свръхадаптирането най-често е отрицание на нашата автономност и нашите вродени качества на изобретателност и креативност по отношение на другите.

Резилиансът е резултат от форма на адаптация, която прави възможно справянето с травмата и позволява на човека да оцелее в случай на голям стрес. Ние ще проучим как се осъществява тази устойчивост и какви са психични механизми, които участват в това явление, и по-специално отричане и дисоциация.

С помощта на примери и упражнения участниците ще могат да открият различните видове адаптация и ще се учат да работят с хора, които са преминали през травматизми.

За кого?

Семинарът е насочен към професионалисти с минимум средно ниво на познание в транзакционния анализ. Ще бъде издаден международно признат сертификат за участие.

Кога?

9-10 октомври 2022 г. , София, ул. „ Уилям Гладстон“ №8

Формуляр за записване: https://forms.gle/j8wGrhtLZGXka1T5A

Финансови условия:

Ранно записване до 20 септември: 310 лв

Студентска такса: 290 лв.

Редовна цена след 20 септември: 350 лв.

Вашето участие е гарантирано след заплащане на таксата.

„Метаморфозия ЕООД“ не възстановява такси при положение, че семинарът е проведен.

Банкови данни:

Титуляр: Метаморфозия ЕООД
Прокредит банк София, Бул. „Тодор Александров“ 26
IBAN: BG63PRCB92301036116012
BIC: PRCBBGSF

ФРАНС БРЕКАР

Сертифициран  транзакционен аналитик в областта на психотерапията от 1993 г., обучител и супервайзор (TSTA-Р), сертифициран от EATA (Европейска асоциация за транзакционен анализ) през 2003 г. Притежател на CEP (Европейски сертификат по психотерапия). Автор на множество статии и книги в областта на психологията : „Голяма книга за транзакционния анализ“ („Le Grand livre de l’analyse transactionnelle“ ) в съавторство с Лори Окс, издадена от ARS Sofia на български език  през 2015 г., „Да се освободим от токсичните връзки“ („Se libérer des relations toxiques“),  „Петропавловската крепост“ („La forteresse Pierre et Paul“) . Статията „Борбата с нашите демони, защо не пишем… повече“ печели наградата Raymond Hostie през 2016 г. Член на редакционния съвет на  журнала „Новости в транзакционния анализ“ („Actualités en Analyse Transactionnelle“).

Франс Брекар е част от екипа на Училището по транзакционен анализ – Париж  ( Ecole d’analyse transactionnelle – Paris).

Десетки години опит, жив ум, чувство за хумор и философски размишления – това е „запазената марка“ на Франс Брекар.